Dacă te-ai întrebat vreodată ce sunt acele suplimente nutritive, atunci trebuie să știi că principlaul rol pe care îl au acestea este remedierea carențelor nutriționale, ăntăresc organismul și suplinește micronutrienții pe care nu îi obținem din dieta zilnică. Din aceste suplimente nutritive fac parte și superalimentele spirulina și chlorella, despre care veți afla mai multe în articolul ce urmează. Găsește mai multe suplimente nutritive pe magazinul online NaturaFresh.

Faptul că spirulina și chlorella sunt două suplimente nutritive care aduc o mulțime de beneficii sănătății nu mai este un secret pentru nimeni.  Acestea se încadrează și în categoria de superalimente datorită conținutului bogat de proteine, acizi grași esențiale, vitamine, minerale, atioxidanți și clorofilă. Respectivele ingrediente contribuie la crearea unui organism mai puternic ce face față infecțiilor, de asemenea, s-au observat efecte pozitive în procesele de oxidoreducere la nivel celular, echilibrează funcționarea sistemului endocrin în producerea de insulină, un hormon important în procesul de slăbire. Însă, cât de recomandate sunt acestea în procesul de slăbire, atunci când discutăm despre kilogramele în plus și, mai ales, cât de eficiente sunt ele?

Despre Spirulină

Una ditre cele mai vechi forme de viață de pe Pământ și consumată de om, are atâtea vitamine și minerale, încât, se spune că poți trăi doar cu apă și cu spirulină. Chiar dacă este consumată din cele mai vechi timpuri, aceasta a început să devină populară doar în anii ’80, atunci când NASA a folosit acest superaliment pentru hrana astronauților și datorită Organizației Mondiale a Sănătății, care a recomandat consumarea acestui ingredient pentru combaterea malnutriție infantile și de către pacienții cu HIV. 

Spirulina este un bun energizant și extrem de eficient în eliminarea toxinelor din organism. Este unul dintre acele suplimente nutritive care reglează nivelul de colesterol și zahăr din sânge, ceea ce înseamnă că consumarea constantă a acesteia va menține inima sănătoasă, iar riscul de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare este redus. Mai mult, spirulina crește producția de anticorpi, astfel, are loc protecția de oxidare celulară și de radicalii liberi. 

Studiile făcute atât pe animale, cât și pe oameni au demonstrat faptul că aceasta este foarte eficace în reducerea oxidării lipidelor la pacienții care au boala pulmonară obstructivă cronică, sporește creșterea enzimelor antioxidante din corp și pentru cei care suferă de afecțiuni hepatice nealcoolice grase. De asemenea, spirulina întărește sistemul imunitar, menține sănătoasă flora intestinală și creierul, protejează dinții și oasele, te scapă de candidă și menține pielea tânără. 

Despre Chlorella

Chlorella este verișoara spirulinei și este unul dintre acele suplimente nutritive naturale care au rolul de a hrăni organismul și de a-l alimenta cu energie. Aceasta este bogată în nutrienți, de aceea, este recomandată să facă parte din alimentația copiilor atunci când cresc și din alimentația sportivilor și în cazurile de anorexie și anemie. Mai mult, chlorella crește eficiența vaccinurilor, întărește sistemul imun și protejează și luptă cu infecțiile din roganism, de asemenea, aceasta crește și eficacitatea antibioticelor atunci când sunt luate pentru infecțiile urinare și respiratorii. Fortifică creșterea celulelor albe și, la fel ca și spirulina, este recomandat să fie consumată de către pacienții cu HIV.

De asemenea, chlorella oprește evoluția hepatitiei virale și stimulează activitatea rapidă de regenerare a organismului și, la fel ca și verișoara acesteia, chlorella scade nivelul de colesterol și zahăr din sânge, este o algă anticancerigenă și are efecte antiinflamatorii, antianemice și antioxidante. În plus, aceasta oxigenează celulele, contrabalansează circulația sangvină și ajută sistemul digestiv să funcționeze în condiții optime.

Chlorella este eficientă în tratarea diverselor forme de cancer, precum: cancer de sân, cancer cerebral, cancer de colon și cancer de piele. Aceasta elimină celulele cancerigene și stopează evoluția bolii. Mai mult, acesta este și un adjuvant eficient pentru persoanele care urmează un tratament pentru învingerea respectivei afecțiuni, fiindcă le crește moralul și combat starea de oboseală și starea de slăbiciune.

Beneficii suplimente nutritive: chlorella și spirulina

Beneficiile algelor blue green – chlorella și spirulina – sunt recunoscute în întreaga lume, datorită faptului că readuc echilibrul în întregul corp și, mai mult decât atât, cele două sunt considerate adevărate plante minune, ce nu lipsesc de pe lista celor care vor să urmeze un stil de viața sănătos.

Printre efectele benefice ale celor două se numără cel de detoxifiere. Astfel, atât chlorella, cât și spirulina, au capacitatea de a elimina toxinele de la nivelul rinichilor și al ficatului, astfel încât acestea să funcționeze în mod optim.

Cu un conținut ridicat de proteine, vitamine și minerale, spirulina și chlorella au fost utilizate, de-a lungul timpului, drept medicamente naturale în tratarea anumitor afecțiuni, printre care se numără bolile de inimă, afecțiuni ale ficatului, dar și anemii severe. Începând cu 1970, spirulina a fost recomandată drept supliment alimentar de către specialiștii în domeniu.

Atât spirulina, cât și chlorella, conțin o cantitate mare de proteină și contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar, dar și a sistemului digestiv, susținând lupta cu kilogramele în plus, într-un mod natural și sănătos. În plus, chlorella conține o cantitate dublă de clorofilă și este cunoscută pentru capacitățile sale extraordinare de detoxifiere, contribuind, în felul acesta, la eliminarea metalelor grele din organism.

Recomandată, în special, sportivilor, spirulina ajută la recuperarea fizică din urma antrenamentelor, însă, utlizată recurent, susține și reducerea nivelului de colesterol, stimulează absobrția mineralelor și protejează împotriva răcelii și a virozelor de sezon, grăbind chiar și vindecarea oreionului și a pojarului. Bogată în acizi grași de tip Omega, spirulina poate combate, totodată, bolile cardiovasculare, reducând riscul de diabet, depresie și osteoporoză.

Cum integrăm spirulina și chlorella în alimentația zilnică

Atunci când vine vorba despre consumul celor doua suplimente nutritive, specialiștii sugerează să le adăugăm în supe creme, în smoothie-uri, dar și în sucuri naturale, mărind treptat cantitatea. Ambele pot fi utilizate sub formă de pudra, fie sub formă de tablete.

Se pot lua între 2 – 10 tablete de spirulină, de cate 250 mg si cate 2 – 10 tablete de chlorella, cu mențiunea ca acestea trebuie luate pe timpul zilei, pentru a nu influența somnul din timpul nopții.

Pe magazinul online NaturaFresh spirulina este disponibilă sub formă de pulbere, tablete și în diverse produse:

De asemenea, puteți procura de pe magazinul online NaturaFresh și chlorella sub formă de pulbere și tablete:

 

Convinge-te si tu de efectele extraordinare ale celor doua superalimente si alege un stil de viata sanatos. Descopera intreaga gama de suplimente alimentare de la NaturaFresh. Citește mai multe informații despre suplimente nutritive, alimente bio, cosmetice naturale și găsește rețete ușoare și rapide pentru mese sănătoase pe blogul NaturaFresh.