Project Description

Rețetă Quinoa cu legume, masa ta sănătoasă pentru ziua de azi!
Quinoa este o pseudocereală bogată în proteine, fibre, vitamina A, vitamina C, vitamina E, vitamina B, calciu, fosfor, cupru, fier, potasiu, zinc și magneziu și nu conține deloc gluten, astfel, aceasta este o salvare pentru persoanele care au intoleranță la gluten. Quinoa conține substanțe care contribuie la dezvoltarea musculară și ajută la combaterea stresului, datorită fitosterolilor.
De asemenea, quinoa este bogată în fenoli, antioxidanți care au proprietatea de a reduce riscul de cancer, obezitate și diabet. Quinoa ajută la scăderea în greutate și menține inima sănătoasă. V-am convins de faptul că quinoa este o pseudocereală benefică care ar trebui să fie prezentă în casa oricui, cu ea puteți găti supe, felul doi și desigur deserturi, una dintre rețete le găsiți mai jos.

Rețetă QUINOA CU LEGUME
Dacă nu ai nicio idee despre ce ai putea găti azi la prânz sau la cină, dar știi sigur că vrei să fie ceva sănătos, atunci această rețetă este alegerea perfectă, în numai 45 de minute masa este gata pentru toată familia.
DETALII
Timp de pregătire: 15 minute
Timp de preparare: 30 minute
Timp total: 45 minute
Calorii: aprox. 1000 kcal
Grăsimi: 30.4
Carbohidrați: 127
Proteine: 26.1
INGREDIENTE
400 g apă
200 g quinoa
5 g morcov
10 g pătrunjel, țelină sau păstârnac (în funcție de ce preferați)
5 g ardei gras
5 g inele de ceapă
30 g ciuperci
sare
piper
1-2 linguriţe de pesto roşu sau verde
busuioc verde
ulei aromat de usturoi
PAȘI
În primul rând, quinoa trebuie spălată foarte bine pentru a ne asigura că nu se găsește nicio urmă de saponină, o substanță care acoperă semințele de quinoa atunci când cresc pentru a le proteja, dar care are un gust amar dacă nu este îndepărtată cum trebuie;
Quinoa se gătește la fel ca și orezul, doar că aceasta își triplează volumul. După fierbere, aceasta va avea o textură ușoară, pufoasă și cu o aromă ușoară de alună. La 400 g de apă adaugi cele 200 g de quinoa și o fierbi 10-15 minute, până germenii ies ca un fel de coadă din coajă. Aproape de finalul procesului de fierbere se adaugă 1-2 lingurițe de pesto roșu sau verde după gust;
Legumele se spală bine și se rumenesc toate într-o tigaie cu puțin ulei, adăugându-se, în același timp, și condimentele după gust;
După finalizarea procesului de gatire a legumelor, acestea se pun peste quinoa. Această rețetă se servește caldă cu busuioc proaspăt și câțiva stropi de ulei aromat cu usturoi;
Deoarece nu este o rețetă fixă, vă puteți juca cu legumele, mirodenii și sosuri care pot fi personalizate în funcție de ce și cum preferați. Poftă bună!
DESCOPERĂ MAI MULTE REȚETE
Veți găsi pe blogul nostru și un desert sănătos: Prăjitură de quinoa cu fructe, fără făină și zahăr, o rețetă ideală pentru diabetice șii persoanele care vor să slăbească, dar și pentru cele care vor să-și mențină silueta și să mănânce gustos și sănătos. De asemenea, pe magazinul online NaturaFresh veți găsi semințele de quinoa în diferite forme și diverse produse.
INGREDIENTE LA ÎNDEMÂNA TA
Share this recipe
Abonează-te la newsletterul NaturaFresh!
Abonează-te la newsletterul NaturaFresh, pentru a fi mereu la curent cu promoțiile și reducerile pregătite pentru tine, precum și cu cele mai noi informații și rețete publicate pe blog.
Promitem să îți scriem doar cu recomandări pentru sănătatea ta, pentru o dietă și un stil de viață natural!
Comenteaza