Project Description

Rețetă pilaf de mei - NaturaFresh - Pilaf de mei

Rețetă Pilaf de mei – un alt pilaf mai sănătos și delicios!

Meiul este o pseudocereală, numită și motorul digestei, deoarece în compoziția lui se găsesc o mulțime de nutrienți ce ajută sistemul digestiv să funcționeze conform standardelor normale. Această pseudocereală combate aciditatea datorită efectului alcalin. De asemenea, din cauză că acidoza poate fi cauza apariției multor infecții micotice, dar meiul conține antifungici ce combat apariția și extinderea ciupercilor.

Mai mult, meiul, este bogat în antioxidanți, previne cancerul la sân și apariția calculilor biliari, stimulează refacerea țesuturilor, protejează inima, scad nivelul de zahăr și colesterol din sânge.

În mei se găsește un conținut bogat de quercitina, ceea ce înseamnă că toxinele din corp vor fi eliminate rapid și eficient. Mai mult, meiul conține lizină și prolină, ceea ce înseamnă că colagenul natural de la nivelul piele este menținut și chiar poate să crească, iar proprietățile sale inflamatorii combat acneea și îmbătrânirea prematură.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Rețetă PILAF DE MEI

Meiul este o pseudocereală care trebuie să fie prezentă în alimentația dumneavoastră, este un superaliment cu multe proprietăți benefice organismului. Meiul poate fi folosit în toate preparatele, o rețetă cu mei descoperiți aici.

DETALII

  • Timp de pregătire: 12 ore

  • Timp de preparare: 40 minute

  • Timp total: 12 ore și 40 de minute

  • Calorii: aprox. 835 kcal

  • Grăsimi: 33 g

  • Carbohidrați: 116 g

  • Proteine: 18 g

INGREDIENTE

  • 150 g de mei

  • 400 ml de apă

  • 1 morcov

  • 1 ceapă

  • 1 țelină mică

  • 2 linguri de ulei de cocos

  • 1 lingură de oțet

  • sare

  • piper

PAȘI

  • Meiul trebuie de pus într-un vas cu apă și oțet peste noapte;

  • Spală și scurge bine meiul;

  • Taie ceapa mărunt, iar morcovul și țelina trebuie date prin răzătoare;

  • Pune pe o tigaie o lingură de ulei de cocos și așteaptă să se încingă, după ce s-a încins adaugă ceapa, morcovul, țelina și prățiți-le 2 minute, după care adăugați o căniță de apă și lăsați legumele să fiarbă în tigaie;

  • După ce legumele s-au înmuiat, adăugați meiul scurs și 400 ml de apă;

  • Lăsați să fiarbă 2-3 clocote, dar să luați spuma care se va face;

  • Ungeți o tavă, de preferabil să fie de sticlă, cu o lingură de ulei de cocos și turnați compoziția din tigaie în aceasta;

  • Dați tava la cuptor pentru 20 de minute, la foc mediu;

  • Se poate servi alături de o garnitură. Poftă bună!

DESCOPERĂ MAI MULTE REȚETE

Veți găsi pe blogul nostru și un desert sănătos: Prăjitură de quinoa cu fructe, fără făină și zahăr, o rețetă ideală pentru diabetice șii persoanele care vor să slăbească, dar și pentru cele care vor să-și mențină silueta și să mănânce gustos și sănătos. De asemenea, pe magazinul online NaturaFresh veți găsi semințele de quinoa în diferite forme și diverse produse. 

INGREDIENTE LA ÎNDEMÂNA TA

Share this recipe

Abonează-te la newsletterul NaturaFresh!

Abonează-te la newsletterul NaturaFresh, pentru a fi mereu la curent cu promoțiile și reducerile pregătite pentru tine, precum și cu cele mai noi informații și rețete publicate pe blog.

    Promitem să îți scriem doar cu recomandări pentru sănătatea ta, pentru o dietă și un stil de viață natural!