Project Description

Rețetă Năut crocant – un snack sănătos și ușor de preparat!

Năutul, numit și fasolea egipteană sau fasolea Garbanzo, este o leguminoasă foarte cunoscută în Orientul Mijlociu și recomandat de medici și nutriționiști, în special, celor care au diabet, fiindcă au un conținut ridicat de fibre și nu includ colesterol.

Boabele de năut sunt o sursă bogată de fibre, proteine, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale, astfel, acestea se pot lăuda că vin „la pachet„ cu numeroase beneficii, precum:  dezvoltă și menține structura osoasă puternică, contribuie la menținerea sănătății inimii, reglează tensiunea arterială și nivelul de colesterol, ajută la dezvoltarea sistemului nervos și reduce inflamațiile cronice.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Rețetă NĂUT CROCANT

Năutul crocant poate fi folosit în prepararea unei salate sau se poate consuma, propriu-zis,  ca un snack sănătos. Se prepară ușor și rapid și e foarte delicios.

DETALII

  • Timp de pregătire: 10 minute

  • Timp de preparare: 30 minute

  • Timp total: 40 minute

  • Calorii: aprox. 1450 kcal

  • Grăsimi: 91,4 g

  • Carbohidrați: 110 g

  • Proteine: 35,4 g

INGREDIENTE

  • 400 g năut fiert

  • 2 lingurițe curry

  • ½ linguriță curcuma

  • 1 linguriță oregano uscat

  • 2 lingurițe usturoi granulat

  • 3 ardei mici, iuți și uscați

  • 6 linguri ulei de măsline

  • 2 -3 linguri zeamă de lămâie

  • sare

PAȘI

  • Puteți găti năutul acasă sau puteți folosi năut la conservă. Dacă îl gătiți acasă, îl puneți să se hidrateze peste noapte și după îl fierbeți. Dacă folosiți năut la conservă trebuie să îl spălați bine și să îl lași 10 minute pe o sită să se scurgă;

  • Pune năutul într-un bol și amestecă-l cu curry, curcuma, praful de usturoi și cu ardeii roșii zdrobiți în bucățele mici, uleiul de măsline, oregano, sucul de lămâie și sare;

  • Punem hârtie de copt pe tavă și așezăm năutul pe ea, este important ca năutul să nu se suprapună;

  • Dăm tava în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute la 180 C, după 15 minute scoatem tava și o zgâlțâim și o mai punem la cuptor pentru 15 minute.

DESCOPERĂ MAI MULTE REȚETE

Descoperă pe magazinul online NaturaFresh  năutul în diferite forme și diverse produse. Citește articolul Totul despre năut boabe – 5 beneficii și recomandări de preparare. Dacă îți place humusl și vrei să îl gătești singură, accesează acest link unde vei găsi o rețetă de humus rapidă și delicioasă.

INGREDIENTE LA ÎNDEMÂNA TA

Share this recipe

Abonează-te la newsletterul NaturaFresh!

Abonează-te la newsletterul NaturaFresh, pentru a fi mereu la curent cu promoțiile și reducerile pregătite pentru tine, precum și cu cele mai noi informații și rețete publicate pe blog.

    Promitem să îți scriem doar cu recomandări pentru sănătatea ta, pentru o dietă și un stil de viață natural!