Project Description

Rețetă clătite cu hrișcă și sirop de arțar - NaturaFresh - Sugestie de servire clătite cu hrișcă

Rețetă – Clătite cu hrișcă și sirop de arțar, un desert perfect pentru diabetici și cei care au intoleranță la gluten.

Hrișca este o pseudocereala nu foarte cunoscută în România, dar foarte apreciată și consumată în Rusia, fiind și cel mai mare producător din lume de hrișcă. Semințele de hrișcă pot fi consumate crude, prăjite sau fierte, dar acestea se găsesc și sub formă de fulgi și făină care se folosesc în produsele de patiserie.

În urma studiilor făcute pe hrișcă, s-a constat că aceasta scade nivelul de colesterol și tensiunea arterială, fiindcă fitonutrienții pe care îi are reduc inflamația și fortifică pereții vaselor de sânge, astfel,  se îmbunătățește fluxul sangvin. Mai mult, hrișca nu conține gluten, îmbunătățește digestia, și contribuie la menținerea sănătății Mintale. Hrișca este un alimentat perfect pentru cei care au diabet, deoarece are indicele glicemic redus.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Rețetă CLĂTITE CU HRIȘCĂ ȘI SIROP DE ARȚAR

Chiar dacă ți se pare că nu e ca rețeta clasică de clătite, trebuie să știi că e la fel de ușoară. Clătitele vor fi pufoase, fine și sănătoase, un desert ideal pentru persoanele care au intoleranță la gluten și pentru diabetici.

DETALII

  • Timp de pregătire: 10 minute

  • Timp de preparare: 15 minute

  • Timp total: 25 minute

  • Calorii: aprox. 1010 kcal

  • Grăsimi: 26,2 g

  • Carbohidrați: 198 g

  • Proteine: 29,7 g

INGREDIENTE

  • 100 g făină de hrișcă

  • 50 g făină de ovăz

  • 5 g praf de copt

  • 1 linguriță de scorțișoară

  • 2 lingurițe de ulei de cocos

  • 2 linguri de zahăr brun

  • 250 ml lapte de soia

  • 2 lingurițe de ulei de cocos pentru tigaie

  • banane, afine și zmeură

  • sirop de arțar

PAȘI

  • Dacă nu aveți făină de hrișcă și / sau ovăz, toto ce trebuie să faci este să le pui într-un blender și să le macini până se fac pulbere și după le cerni;

  • Într-un bol puneți făina de hrișcă, făină de ovăz, praful de copt, scorțișoara, uleiul de cocos și zahărul;

  • Toarnă treptat laptele peste compoziția uscată până când aceasta devine lichidă;

  • Pune uleiul de cocos pe tigaie și lasă-l să se încingă;

  • După ce uleiul s-a încins, începe să torni compoziția în tigaie câte 2 linguri sau câte linguri vrei, în funcție de ce mărime îți dorești să fie clătitele;

  • Se servesc cu banane feliate, afine, zmeură și sirop de arțar.

DESCOPERĂ MAI MULTE REȚETE

Descoperă pe magazinul online NaturaFresh  hrișca în diferite forme și diverse produse. 

INGREDIENTE LA ÎNDEMÂNA TA

Share this recipe

Abonează-te la newsletterul NaturaFresh!

Abonează-te la newsletterul NaturaFresh, pentru a fi mereu la curent cu promoțiile și reducerile pregătite pentru tine, precum și cu cele mai noi informații și rețete publicate pe blog.

    Promitem să îți scriem doar cu recomandări pentru sănătatea ta, pentru o dietă și un stil de viață natural!