Project Description

Lapte de soia rețetă ușoară și sănătoasă!

Cea mai populară alternativă la laptele de vacă este cel de soia și o băutură ideală pentru cei care au intoleranță la lactoză. În laptele de soia se găsesc vitaminele din grupul B, care sunt esențiale pentru buna funcționare a nervilor și a mușchilor. Una dintre cele mai mari proprietăți ale sale este faptul că reduce colesterolul, ceea ce înseamnă că menține inima sănătoasă.

Laptele de soia întărește vasele de sânge datorită conținutului bogat de acizi grași Omega-3 și Omega-6 și prezenței fitoantioxidanților care nu permit distrugerea țesuturilor. De asemenea, laptele de soia favorizează pierderea în greutate, deoarece are un conținut scăzut de zahăr, față de laptele obișnuit. Iar acizii nesaturați mononesaturați pe care îi are împiedică absorbția grăsimii din intestine și astfel metabolismul este accelerat. 

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

LAPTE DE SOIA rețetă

Chiar dacă este atât de solicitat în ultima perioadă, laptele de soia nu se găsește în fiecare magazin sau dacă se găsește doar în cantități limitate și de la 1 – 2 producători, dar poate nu ați știut, însă, laptele de soia poate fi făcut și acasă, mai jos descoperiți o rețetă ușoară care poate fi făcută de oricine.

DETALII

  • Timp de pregătire: 12 ore

  • Timp de preparare: 30 minute

  • Timp total: 12 ore și 30 de minute

  • Calorii: aprox.: 203 kcal

  • Grăsimi: 11.2 g

  • Carbohidrați: 16.4 g

  • Proteine: 21.2 g

INGREDIENTE

  • 250 g soia boabe

  • 1 l de apă

  • Tifon și sită

PAȘI

  • Pregătiți 250 g de soia boabe și curățați-le de impurități;

  • Puneți boabele de soia într-un bol cu apă călduță cel puțin 12 ore, este recomandat ca în acest interval să mai schimbați apa;

  • După cele 12 ore, spălați bine boabele în câteva ape și puneți-le într-un blender sau bol( puteți folosi un blender sau mixer vertical, depinde ce aveți la îndemână sau cu ce vă este mai ușor să lucrați), adăugați 250 ml de apă și zdrobiți bine boabele de soia, până veți obține o pastă;

  • Puneți 750 ml de apă la fiert, atunci când începe să fiarbă adăugați compoziția primită, compoziția va sta aproximativ 20 de minute la foc mic și trebuie de amestecat aproape încontinuu, deoarece, altfel, compoziția se va lipi de vas și se va afuma, de asemenea, dacă doriți ca gustul de soia să nu fie așa evident, puteți adăuga mai multă apă;

  • După fierbere luați vasul de pe aragaz și lăsați-l să se răcească;

  • După ce s-a răcorit compoziția, se pune un tifon într-o sită și se strecoară laptele;

  • Dacă doriți, puteți să aromați laptele cu esență de vanilie, alune sau cu ce preferați;

  • Se păstrează la frigider câteva zile și la congelator pentru o perioadă mai lungă.

DESCOPERĂ MAI MULTE REȚETE

Descoperă pe magazinul online NaturaFresh  soia în diferite forme și diverse produse. Citește articolul Totul despre năut boabe – 5 beneficii și recomandări de preparare. Găsești aici și rețeta Șnițele de soia, ideal pentru masa de prânz sau cină.

INGREDIENTE LA ÎNDEMÂNA TA

Share this recipe

Abonează-te la newsletterul NaturaFresh!

Abonează-te la newsletterul NaturaFresh, pentru a fi mereu la curent cu promoțiile și reducerile pregătite pentru tine, precum și cu cele mai noi informații și rețete publicate pe blog.

    Promitem să îți scriem doar cu recomandări pentru sănătatea ta, pentru o dietă și un stil de viață natural!