Prajitură cu Spirulină – mix & match
În acest articol vă prezentăm 3 tipuri de prăjituri cu Spirulina realizate cu minim de efort. Deoarece temperaturile ridicate vor duce la scăderea aportului de nutrienți din Spirulina, vom evita adăugarea în creme sau aluaturi făcute la cald.
Astfel, propunem o rețetă mix & match pentru 10 porții, adică vom folosi aceeași cremă (făcută la rece) pentru blaturi diferite.
Acest desert este o bună sursă de proteine vegetale, consistent și cu conținut de glucide scăzut.
Table of Contents
Rețetă cremă
- 200 g cremă de brânză
- 2 linguri miere sau 3 linguri zahăr pudră
- 1 banană (cât mai coaptă)
- 1 plic gelatină
- 200 g smântână 12% grăsime
- 1 linguriță pudră de Spirulina
Prajitura cu Spirulina are o cremă easemănătoare cu cea pentru cheesecake, astfel că și prima rețetă propusă va fi cu un blat de cheesecake. Însă această cremă o poți folosi și la alte tipuri de blaturi.
Pașii pentru prepararea cremei pentru cheesecake sunt rapizi și se recomandă amestecarea compoziției cu un mixer. Dacă însă nu dispuneți de un mixer, o spatulă poate fi folosită.
- Banana se pisează sau de preferat, se face piure la blender.
- Într-un bol separat, se adaugă crema de brânză care se amestecă cu smântâna și ulterior se adaugă banana făcută piure.
- După amestecare se adaugă 1 linguriță de pudră de Spirulina sau, dacă gustul acesteia nu este prea intens, se pot adăuga chiar 2 lingurițe.
- Amestecăm bine conținutul și adăugăm mierea sau zahărul pudră după gust.
- Gelatina se prepară separat conform instrucționilor de pe plic, se lasă puțin la răcit (nu prea mult pentru a nu se solidifica) și când ajunge la aproximativ 40 de grade se toarnă peste compoziția noastră.
- Amestecăm compoziția, iar ulterior adăugăm peste blat.
Crema pentru prajitura cu Spirulina se poate prepara fie înainte de a face blatul (și va fi păstrată la frigider), fie în timpul cât blatul stă la copt sau la frigider. Aceasta poate fi folosită și pentru decorarea brioșelor, însă pentru acest desert se va renunța la adăugarea gelatinei în compoziție.
De asemenea, putem înlocui banana cu piersici sau ananas din conservă, iar la prepararea gelatinei se poate folosi sucul din conservă.
Rețetă rapidă blat cheesecake pentru prajitura cu Spirulina
- 1 pachet biscuiți digestivi
- 1/2 pachet unt
- 1 vârf linguriță scorțișoară
- 1 esență de vanilie sau rom
- Biscuiții digestivi se sfarmă prin blender sau manual.
- Adăugăm scorțișoara și esența de vanilie în untul topit, după care adăugăm compoziția peste biscuiți.
- Se amestecă până obținem aproximativ o cocă (nu tot mixul va forma o cocă și este în regulă).
- Compoziția se adaugă într-o formă de tort (vasul trebuie să fie cu fund detașabil) și se presează cu mâinile până se formează blatul.
- Se dă jumătate de oră la frigider, după care se adaugă compoziția cremei și din nou la frigider pentru cel puțin 4 ore.
- Ornarea se poate face cu fulgi de nucă de cocos, fulgi de migdale sau ciocolată topită.
Alte blaturi pentru prajitura cu Spirulina pe care le poți încerca:
- Blat pufos fără coacere
- Blat pufos cu coacere
- Ruladă cu cremă (crema se va folosi fără gelatină)
- Brioșe (vei folosi crema fără gelatină)
Prajitura cu Spirulina cu blat pufos fără coacere
- Crema se prepară conform rețetei de mai sus
- În locul blatului din biscuiți, vom folosi pișcoturi de șampanie:
- vom tapeta tava atât pe verticală, cât și un strat la fund cu pișcoturi. Pișcoturile le vom înmuia puțin în sirop de zahăr sau suc de fructe (dacă folosim fructe la conservă)
- se adaugă crema
- peste cremă adăugăm un nou strat de pișcoturi
- se adaugă un nou strat de cremă
- prajitura cu Spirulina se poate decora cu fulgi de migdale, nuci, fulgi de cocos, frișcă sau ciocolată după ce crema s-a solidificat.
Comenteaza