Dacă te confrunți cu o digestie îngreunată, află din acest articol ce trebuie să faci și care sunt cele 9 remedii naturiste pentru o digestie ușoară.
Aceasta este una dintre cele mai des întâlnite probleme cu care se confruntă omul de astăzi. Activitățile zilnice te pun în imposibilitatea de a te alimenta corect și ajungi ca spre sfârșitul zilei să te simți istovit.
O digestie ușoară îți va permite ca ultimele ore din zi să le petreci într- un mod plăcut, alături de persoane dragi.
Table of Contents
Ce este și ce înseamnă digestie ușoară?
Vei spune că nu crezi în existența unor remedii naturiste pentru că o digestie ușoară nu este ușor de ținut sub control.
Digestia este procesul prin care alimentele introduse în organism sunt descompuse cu ajutorul enzimelor și din care organismul asimilează tot ceea ce este benefic și elimină ceea ce nu este folositor.
Acest proces al digestiei începe din cavitatea bucală și poate dura 1 sau 2 zile. O digestie ușoară nu este greu de obținut dacă ai grijă la ce și mai ales cât consumi pe parcursul zilei.
Urmând remediile naturiste pentru o digestie ușoară din acest articol, vei asigura funcționarea corectă a sistemului digestiv.
Digestie îngreunată: cauze și posibile afecțiuni
Cel mai adesea, problemele digestive apar din cauza consumului alimentar excesiv dar totodată, digestia are de suferit și atunci când nu ne alimentăm corect, combinăm greșit alimentele și privăm organismul de nutrienții necesari.
O digestie ușoară nu-ți va da senzația de prea-plin și nici nu te va lăsa fără energie. Pentru ca neplăcerile să nu devină afecțiuni sau boli grave este important să nu ignori primele semne pe care ți le transmite stomacul.
O digestie ușoară nu-ți va da senzația de prea-plin și nici nu te va lăsa fără energie. Dacă te confrunți cu oricare dintre următoarele afecțiuni, ia măsuri imediat:
Indigestia
Indigestia este o senzație de indispoziție digestivă, o durere sau balonare la nivelul stomacului semnalează disfuncționalități în procesul de digestie.
În această situație cel mai bine este să elimini imediat alimentele care îți afectează digestia și să mănânci peste zi cantități mai mici și eventual, mai dese pentru că procesul de digestie este în mod cert îngreunat și funcționează lent.
Flatulența
Flatulența – este firesc ca în timp ce mănânci să tragi aer în stomac însă acest lucru va genera gaze în procesul de digestie. Când aceste gaze nu pot fi eliminate vor conduce la tulburări ale stomacului.
Recomandat este ca atunci când mănânci să respiri pe nas și să mesteci bine alimentele. De asemenea este bine să eviți consumul de alimente ce pot fermenta iar puțină mișcare după masă este binevenită.
Arsuri stomacale
Arsurile stomacale se manifestă prin senzația de arsură în stomac, cauzate de aciditatea crescută din stomac.
Cel mai adesea sunt recomandate medicamente pentru această problemă însă este important să eviți dezechilibrarea stomacului din prisma acidității și a alcalinității. Trebuie de asemenea evitate alimentele sau băuturile care amplifică arsurile stomacale.
Colon iritabil
Deși nu este foarte clar ce anume declanșează acest sindrom de colon iritabil, specialiștii sunt de părere că ar putea fi declanșat de mai multe afecțiuni cum sunt: tratamente cu antibiotice, infecții gastroenterite, alergii alimentare sau stres.
Sindromul de intestin iritabil poate avea mai multe simptome acestea fiind diferite, de la o persoană la alta: dureri abdominale, balonare, flatulență, greață, constipație sau diaree.
Pentru ameliorarea simptomelor acestui sindrom este indicat să bei cât mai multă apă pe zi, să eviți mâncarea la ore târzii dar și alimentele cu conținut de zahar sau grăsime și negreșit să urmezi, în funcție de problema semnalată, unul sau mai multe dintre cele 8 remedii naturiste pentru o digestie ușoară.
De asemenea, încearcă să păstrezi mesele principale ale zilei, la ore fixe și nu uita să faci mișcare.
8 remedii naturiste pentru digestie ușoară
După ce ai învățat să identifici simptomele digestiei defectuoase, iată care sunt cele 8 remedii naturiste pentru o digestie ușoară care te vor ajuta.
În general, remediile în astfel de situații sunt axate pe consumul de ceaiuri din diferite plante însă vei putea observa că pe unele le poți adăuga ca și condimente în mâncare sau că pot avea și alte întrebuințări.
Nu uita să citești despre posibilele contraindicații ale acestor plante!
Mentă
Menta este o plantă des utilizată în scopuri medicinale. Dacă indigestia îți face probleme, află că infuziile de mentă, te vor ajuta.
Se pune o linguriță de frunze uscate într-un pahar și se toarnă 150 ml de apă clocotită, se acoperă și se lasă la infuzat 10-15 minute. Se strecoară și se consumă după fiecare masă principală. Ține cont de contraindicații în cazul unor alte afecțiuni sau sarcină.
Anason
Anasonul este o plantă extrem de aromată din care provine și chimenul dulce. Aceste semințe se folosesc în scop medicinal de foarte multă vreme Anasonul stimulează secreţiile glandelor salivare, gastrice și intestinale, biliare și mamare. Acționează asupra căilor respiratorii fiind un bun expectorant dar totodată calmează tusea.
O jumătate de linguriță de fructe zdrobite la o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 10-20 de minute, se strecoară și se bea. În cazul copiilor mici nu se administrează cantitate mare.
Cimbru
Ceaiul de cimbru facilitează oxigenarea creierului și tratează mai multe afecțiuni dar are puterea de a distruge bacterii din organism inclusiv din tractul digestiv. Este de asemenea un bun expectorant și este utilizat și în cazul răcelilor.
Ceaiul de cimbru se prepară într-un pahar cu apă clocotită și se lasă la infuzat 10-15 minute. Se strecoară și se consumă.
Busuioc
Busuiocul este o plantă cu beneficii multiple: în cazul afecțiunilor digestive, al colitei, colicilor sau al infecțiilor respiratorii busuiocul este un remediu miraculos.
Pentru infuzie se prepară o linguriță de plante la o cană cu apă clocotită și se lasă la infuzat. Nu se consumă mai mult de 3 căni pe zi.
Mărar
Dacă alegi să consumi frunzele sau semințele de mărar vei observa că are efecte benefice în procesele metabolice.
Poate fi folosit ca aromatizant în foarte multe rețete culinare, stimulează sistemul imunitar fiind bogat în vitamine.
Pătrunjel
Pătrunjelul este o plantă bogată în vitamina C și A cu un efect antioxidant, detoxifiant. Pătrunjelul poate fi consumat crud, dar și sub formă de infuzie și ajută la tonifierea ficatului, stimulează activitatea vezicii biliare dar și la relaxarea fibrelor musculare netede intestinale.
Pentru infuzie, se pun în apă clocotită frunze de pătrunjel și se lasă la infuzat 15 minute, se strecoară și bea sau se poate mânca crud.
Morcovi
Fie că îi mănânci cruzi, fierți sau în diferite paste în combinație cu fructe sau alte plante ori legume, morcovii sunt bogați în vitamine și betacaroten. Previn apariția bolilor cardiace și ajută vederea.
Cereale
Cerealele integrale sau cafeaua din cereale: cerealele la baza lor sunt tot plante însă este esențial ca acestea să facă parte din alimentația zilnică pentru că ele vin să prevină indigestia. Iar dacă nu ai obiceiul de a consuma cereale la mic dejun, poți opta pentru o cafea din cereale.
Și neapărat: Fă mișcare!
Pentru o digestie ușoară este esențial să faci și mișcare mai ales dacă îți petreci mult timp la birou.
Alimentele sănătoase vor asigura o bună funcționare a organismului iar aceste 8 remedii naturiste pentru o digestie ușoară își vor aduce aportul la starea ta de sănătate.
Concluzii și alte recomandări
Chiar dacă nu te confrunți cu probleme în acest sens, oricare din aceste 8 remedii naturiste pentru o digestie ușoară pot face parte din alimentația ta zilnică cu scop preventiv.
Iar dacă ești în căutarea acestora mai trebuie să știi că le poți găsi pe toate într-un singur loc, pe magazinul online de produse și remedii naturiste NaturaFresh.
Iar pentru și mai multe recomandări și remedii pentru nevoile tale, vă invităm să urmăriți blogul NaturaFresh, pentru noutăți și informații bine documentate publicate constant.
Comenteaza