Diete de slăbit cu Spirulina

Diete de slăbit cu Spirulina - NaturaFresh - Smoothie cu spirulina

Cum poate să contribuie la o dietă sănătoasă și la obținerea unui corp de invidiat?

Spirulina este o minune a naturii bogată în proteine, vitamine și minerale. Prin componentele pe care le conține a contribuit încă din cele mai vechi timpuri la starea generală a sănătății. Despre macro beneficiile acestei alge albastre-verzi este important de menționat că are o culoare verde datorită conținutului de clorofilă. În același timp, un pigment albastru, ficocianina, cu aplicații în diverse industrii, poate fi extras din această microalgă.

Valoarea nutritivă ridicată cu un conținut proteic de peste 55% în masă uscată, Spirulina reprezintă o sursă de proteine vegetale care cuprinde aminoacizi esențiali și neesențiali. Acești aminoacizi sunt foarte căutați de adepții unui stil de viață sănătos sau a unei diete vegetariene sau vegane. Conținutul proteic este suplimentat de vitamine ale complexului B, respectiv vitamina A, extrem de importantă pentru sănătatea vederii.

Are efecte hipocolesterolemiante, iar 1 g proteine provenite din Spirulina sunt echivalentul a aproximativ 4 g proteine din carne de vită.

Absorbția nutrienților este facilitată și susține activitatea bacteriilor bune ale tractului digestiv.

De ce este eficientă în diete pentru slăbit?

Spirulina este eficientă în diete pentru pierderea în greutate prin faptul că acționează ca un inhibitor al apetitului și în același timp hrănește corpul cu toate substanțele nutritive necesare. Studiile au demonstrat că Spirulina poate aduce îmbunătățiri metabolismului lipidic și glucidic. Funcționează ca un antioxidant, iar efectele antitumorale și de stimulare a sistemului imunitar promovează în mod activ regenerarea celulelor.

Pentru cine este recomandată?

Spirulina se recomandă cu precădere celor care suferă de lipsă de vitamine și minerale. În egală măsură, este recomandată și adepților unui stil de viață sănătos, vegetarienilor, sportivilor și persoanelor convalescente sunt îndemnate să consume Spirulina.

Poate fi consumată de mame care alăptează și copii?

Da, poate fi consumată. Datorită îmbunătățirilor asupra sistemului imunitar se recomandă consumul de Spirulina de către copii sau mamele care alăptează deoarece sprijină producția de lapte matern.