Conform dovezilor arheologice, planta Aloe Vera a fost folosită acum 6.000 de ani de către egiptenii antici. Aceștia considerau că Aloe Vera este secretul frumuseții, sănătății și nemuririi, de aceea, aceasta era numită „planta nemuririi”.

Despre Aloe Vera

În lume există mai bine de 420 de specii de Aloe Vera. Inițial a fost folosit pe tratarea afecțiunilor de la nivelul pielii, iar curiozitatea cercetătorilor au plasat-o în rândul remediilor naturiste pentru tratarea bolilor digestive și pentru întărirea sistemului imunitar. Descoperă în continuarea acestui articol detalii despre respectiva plantă, care sunt beneficiile și proprietățile acesteia, cum se folosește și consumă și unde o poți găsi.

Planta Aloe Vera

Aloe Vera sau Aloe barbadensis miller (denumirea botanică) este o plantă suculentă, perenă, care are frunze triunghiulare (cu o lungime de 30-50 cm), cu margini zimțate și cărnoase. Aceasta are flori galbene și fructe cu semințe și poate supraviețui în cele mai aride zone sau în regiune unde precipitațiile sunt neregulate

Aloe Vera DEX

În dicționarul explicativ, Aloe Vera este descrisă ca fiind specie care înflorește în februarie – mai. Flori galbene, lungi pînă la 2,8 cm, așezate în racem dens, terminal pe -tulpină (până la 60 cm înălțime). Frunze în număr mare, glauce, enziforme, cu spini pe margine. 

Aloe Vera Wikipedia

Aloe Vera este o specie de plante suculente care este probabil originară din nordul Africii. În compoziția chimică a frunzei de Aloe vera se găsesc 18 aminoacizi din cei 22 necesari organismului (7 din cei 8 esențiali: valină, leucină, izoleucină, fenilalanină, metionină, lisină și threonină), prin care asigură dezvoltarea și refacerea masei musculare. Mai mult detalii despre planta Aloe Vera, proprietăți, cultivare și utilizări aici.

Proprietăți Aloe Vera. Beneficii Aloe Vera

Aloe Vera este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale la nivel mondial. Popularitatea ei se datorează studiilor clinice în domeniu care au demonstrat eficiența   acesteia în tratarea și prevenirea mai multor afecțiuni pe care le vom enumera în continuare.

Îmbunătățește sistemul digestiv

Sucul de Aloe Vera are proprietatea de a stabiliza nivelul alcalin în organism, de calma mucoasa gastrică și de a reduce aciditatea. Mai mult, este eficient și în tratarea problemelor intestinale cu ajutorul curelor digestive

Îmbunătățește sănătatea cavității bucale

Consumul de suc de Aloe Vera reduce gingivita, formarea plăcii dentare și vindecă ulcerele bucale, acest lucru se întâmplă datorită efectelor sale antibacteriene, antiinflamatoare și antifungice.

Îmbunătățește calitatea pielii

Un studiu clinic din anii 1930 a demonstrat fapul că folosirea gelului de Aloe Vera pentru o perioadă de minim 90 de zile a îmbunătățit vizibil calitatea pieții și producția de colagen. Aceasta a devenit mai fermă și elastică. De asemenea, aceasta tratează afecțiuni ale pielii, precum acnee și seboree și este foarte eficient în hidratarea tenului, acesta devine mai fin, iar ridurile sunt estompate.

Te ajută să scapi de kilogramele în plus

Sucul de Aloe Vera te ajută să scapi de surplusul de grăsime prin accelerarea metabolismului și reducerea nivelului de lipide care conduc la arderea grăsimilor. 

Hidratează și detoxifică organismul

Sucul de Aloe Vera menține organismul hidratat pentru ca acesta să poate funcționa în condiții optime și este eficient în eliminarea resturilor alimentare, dar și a altor reziduuri. De asemenea, sucul de Aloe Vera ajută la recuperarea după depunerea unui efort fizic intens.

Îmbunătățește memoria și stimulează concentrarea

S-a demonstrat că această plantă contribuie semnificativ la îmbunătățirea funcției cerebrale și cognitive.

Reduce colesterolul 

Sucul de Aloe Vera menține sub control nivelul de colesterol din sânge, deoarece contribuie direct la scăderea nivelului de trigliceride.

Îmbunătățește calitatea părului

În 1998, un studiu a descoperit faptul că Aloe Vera este foarte benefică pentru scalp și păr. Aceasta hidratează scalpul și astfel previne apariția mătreții, iar secreția de sebum este ținută sub control. De asemenea, s-a observat faptul că aceasta a regenerat și întărit firul de păr, precum și faptul că a stimulat creșterea acestora.

Întărește sistemul imunitar

Consumul constant de Aloe Vera compensează deficiența de aminoacizi din organism, iar volumul mare de vitamine și minerale îmbunătățesc calitatea mecanismelor de autoapărare

Eficientă împotriva cancerului

Aloe Vera conține o cantitate mare de substanțe cu proprietăți anticancerigene care contribuie la oprirea și răspândirea tumorilor în organism.

Calorii și Valori nutriționale

 

Totul despre Aloe Vera 10 beneficii și moduri de folosire - NaturaFresh - Calorii și valori nutriționaleAloe Vera a devenit populară datorită cantității mari de nutrienți, vitamine, minerale și datorită studiilor clinice din domeniu care au observat efectele pozitive ale acesteia. Astfel, la 100 de grame, Aloe Vera conține:

Calorii – 38.3

Glucide – 9.4

Proteine – 0

Fibre – 0

Zahăr – 0

Grăsimi – 0

Aloe Vera are în compoziția sa 18 aminoacizi, dintre care și 7 aminoacizi esențiali (există 8 aminoacizi esențiali):

 • Leucină
 • Izoleucină
 • Valină
 • Lizină
 • Theronină
 • Fenilalanină

Minerale:

 • calciu
 • sodiu
 • fier
 • potasiu
 • magneziu
 • mangan
 • seleniu
 • cupru
 • crom
 • zinc

Vitamine:

 • A
 • B1
 • B2
 • B4
 • B6
 • B9
 • B12
 • C
 • E

Contraindicații

Atât administrarea externă, cât și cea internă se consideră a fi două modalități sigure de folosire a acesteia pentru orice persoană. Dar au fost înregistrate și efecte secundare la anumite persoane care au consumat sucul de Aloe Vera, dar efectele înregistrate au depins în mod direct de calitatea extragerii. 

Astfel, se recomandă ca sucul să aibă un nivel scăzut de antrachinone (compuși cu acțiune puternic laxativ). Totuși, indiferent de calitate se indică ca acesta să fie cosnumat sub supravegherea unui medic în următoarele situații:

– persoane cu diabet care urmează deja un tratament în acest sens

– femeile însărcinate

– persoane care consumă deja laxative

Cum se folosește și consumă Aloe Vera?

Aloe Vera cel mai adesea se găsește sub formă de suc sau gel, dar este utilizat și ca ingredient pentru prepararea diferitelor produse.

De regulă, sucul de Aloe Vera se folosește în cure și în tratarea problemelor digestive și pentru întărirea sistemului imunitar. Aloe Vera gel este folosit în tratarea afecțiunilor de la nivelul pielii. Sucul și gelul de Aloe Vera poate fi preparat și acasă dacă deții această plantă, dar pentru a te bucura de toate beneficiile sale, trebuie să treacă minim 3 ani.

De asemenea, se găsește și Aloe Vera pulbere pentru a putea fi inclusă în diferite preparate, smoothie, de exemplu.

Unde găsesc Aloe Vera?

În magazinul online naturafresh.ro gaăsești Aloe Vera sub diferite forme și în diverse produse:

Vizitează blogul magazinului NaturaFresh pentru a descoperi mai multe informații despre plante medicinale, remedii naturiste, superalimente și o gamă variată de rețete.