Cosmetice naturale – de ce ai alege să-ți îngrijești corpul cu astfel de produse?

Se spune despre corp că este templul nostru, pe care ar trebui să îl prețuim și să îl îngrijim constant. Fiecare dintre noi își dorește un corp rezistent, dar și frumos, tocmai pentru că frumusețea exterioară este cea pe care o arătăm celor din jur în primă instanță.

Ceea ce știm cu siguranță este că și frumusețea exterioară vine tot din interior: gradul de confort, mulțumire și împlinire pe care îl resimțim în legătură cu propria ființă se va revărsa și la exterior. Tocmai de aceea este important să acordăm timp anumitor ritualuri care să ne facă să ne simțim încrezători, sănătoși și îngrijiți.

Natura a reprezentat, de-a lungul timpului, o sursă nesecată de alternative care să contribuie la sănătatea noastră interioară și exterioară. Produsele naturale, cu ingrediente ecologice, au devenit un mod sigur de a acorda atenția și îngrijirea necesară corpului, fără a-l îndepărta prea mult de esența existenței sale.

Produsele cosmetice naturale sunt o alegere înțeleaptă, atât când vine vorba de îngrijirea corpului, cât și a feței, tocmai pentru că ne oferă certitudinea unor ingrediente ecologice, folosind resursele benefice ale naturii în scop de prevenție sau tratare.

Cosmetice naturale – care sunt ingredientele benefice conținute de acestea

Cel mai simplu sfat pentru necunoscători, în ceea ce privește ingredientele conținute de un produs cosmetic, este acela că ingredientele, cu cât sunt mai familiare, sună mai cunoscut și sunt mai aproape de natură, sunt mai sigure sau mai sănătoase.

În ultimul timp, se pune un accent tot mai mare pe cosmetice naturale, pe evitarea produselor cosmetice cu parfum, parabeni și alți compuși chimici. Dacă nu cunoști întrebuințările unor ingrediente, o opțiuni viabilă este aceea de a alege cosmetice naturale, cu ingrediente ecologice și al căror folos îți este mai familiar.

Preparerea unor produse cosmetice în gospodăria proprie a devenit un trend tot mai comun, mai ales când vine vorba de măști pentru ten sau utilizarea unor produse naturale cu rol de hidratare. O rutină completă și suficientă pentru îngrijirea corpului nu se oprește aici, iar în acest caz site-urile sau magazinele cu produse bio pot veni în ajutorul tău. Site-ul NaturaFresh.ro oferă o gamă largă de produse, toate conținând doar ingrediente naturale și care pot deveni rezultatul numeroaselor probleme sau necesități ale pielii.

Cosmetice naturale – cremă hidratantă

Crema hidratantă este esențială pentru o piele sănătoasă, indiferent dacă este vorba despre față sau corp. Îngredientele naturale conținute de astfel de balsamuri hidratante sunt unt de shea, unt de cacao, ulei de floarea soarelui, de soia sau din sâmburi de stuguri, ulei de cocos și ulei de măsline, vitamina A și vitamina E, dar și ceara de albine. Un astfel de produs poate fi găsit aici și este recomandat atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Irisul este un alt ingredient natural utilizat în compoziția cremelor hidratante datorită proprietăților sale de a conferi fermitate pielii. Utilizat atât în cremele destinate tenului, cât și în cremele de corp, rolul extractului de iris nu este doar acela de a conferi un miros plăcut produselor, ci și de a lupta împotriva îmbătrânirii pielii.

Apa termală, combinată cu uleiuri vegetale, vitamine și uleiuri esențiale din flori de lotus și iris formează un produs cosmetic care nu doar hidratează tenul, ci luptă și în menținerea elasticității acestuia. Un astfel de produs poate fi găsit aici, fiind un produs românesc, fără parabeni, coloranți sintetici sau parafine sintetice. Te invit să citești pe larg despre creme hidratante bio produse în România, despre beneficiile și modul lor de utilizare aici.

Cosmetice naturale – cremă antirid

Produsele care luptă împotriva îmbătrânirii pielii și a apariției ridurilor se bazează pe ingrediente naturale de tipul extractului din iris, rozmarin, mușețel, cătină și altele. Hidratarea pielii este un proces important în prevenirea apariției ridurilor, iar multe dintre ingredientele produselor cosmetice cu rol hidratant și a celor antirid coincid, tocmai datorită acțiunii multiple pe care plantele o pot avea asupra pielii. Despre cosmetice naturale cu rol antirid vă invităm să citiți mai multe aici.

Cosmetice naturale – cremă de mâini

Mâinile necesită o îngrijire specială, fiind predispuse la deshidratare, îmbătrânire și apariția petelor, căci întră în contact cu numeroase produse chimice sau suprafețe și necesită o spălare mult mai frecventă decât restul corpului. Astfel, sănătatea mâinilor nu trebuie privită strict ca o necesitate de ordin estetic. Este firesc să încercăm să protejăm această parte a corpului, iar o hidratare frecventă și suficientă este răspunsul.

Din aceeași gamă a produselor românești cu ingrediente 100% naturale face parte și acest produs, o cremă de mâini regenerantă cu vitamina E. Iar pentru că mâinile sunt utilizate atât de des și senzația pe care o lasă o cremă este la fel de importantă precum beneficiile pe care le aduce, venim cu recomandarea unui produs natural pe bază de extract de lămâi sălbatic, iasomie și trandafir. Această cremă se absoarbe rapid în piele, având acțiune emolientă și protectoare. Mai multe informații despre crema de mâini naturală pot fi găsite aici.

Cosmetice naturale – cremă de corp

Deși tindem să ignorăm corpul în detrimentul feței atunci cand vine vorba de îngrijire și hidratare, trebuie să luăm în calcul că o piele sănătoasă nu este necesară doar în zonele în care este mereu vizibilă. Hidratarea întregului corp împiedică îmbătrânirea prematură a pielii, menținând-o fermă, fapt pentru care este recomandată o atenție sporită asupra acestui aspect.

Produsele cosmetice naturale sunt puntea de echilibru între a satisface nevoile pielii și a acționa asupra sa cu produse pe bază de compuși chimici. Am făcut mai sus câteva recomandări de creme de corp cu ingrediente naturale care ar trebui să vină în ajutorul pielii tale.

Tot la acest capitol este important să menționăm necesitatea utilizării cu strictețe a protecției solare atât pe față, cât și pe corp. Expunerea la soare nu ar trebui să se producă fără a utiliza o cremă cu factor de protecție, indiferent dacă mergem la plajă sau ieșim, pur și simplu, la plimbare. Zonele expuse la soare trebuie întotdeauna protejate cu ajutorul unei loțiuni specifice.

Îți putem recomanda o loțiune potrivită atât pentru adulți, cât și pentru copii, produsă din ingrediente naturale, fără conservanți și substante chimice, pe care o găsești aici. De asemenea, dacă subiectul hidratării corespunzătoare a corpului este unul interesant pentru tine, mai multe informații pot fi găsite aici.

Cosmetice naturale – demachiant

Demachierea este un proces extrem de important în rutina de îngrijire a tenului, fie că este vorba despre îndepărtarea machiajului, fie a impurităților acumulate de-a lungul zilei. Procesul de demachiere trebuie să lase tenul curat și, totodată, să nu-l sensibilizeze sau agreseze în niciun fel.

Din gama produselor bio folosite în rutina de demachiere, recomandăm produse cu rol calmant, care acționează delicat și curăță tenul în profunzime. Laptele demachiant pe care îl puteți regăsi aici are în compoziția sa apă termală, extrem de benefică asupra pielii, uleiuri vegetale și vitamine și se potrivește inclusiv unui ten sensibil. Despre utilizarea demachiantelor naturale puteți citi mai multe aici.

După cum afirmam pe parcursul acestui articol, este important să oferim pielii protecție și hidratare. Alegerea unor cosmetice naturale trebuie să aibă în vedere faptul că îngredientele ecologice nu reprezintă niciun fel de pericol pentru sănătatea noastră, fiind, în același timp, mult mai simplu să le înțelegem modul de acțiune, corelându-l cu beneficiile așteptate.

Dacă anumite ingrediente ale acestor produse cosmetice naturale ți-au atras atenția, te invităm să te documentezi mai pe larg, citind în continuare articolul despre beneficiile lămâii asupra corpului.