Poate fi Spirulina platensis de ajutor în acest sens?

Cum putem avea o piele catifelată, întinerită și luminoasă? Probabil că în ritualul de înfrumusețare al Cleopatrei nu existau cosmetice cu Spirulina, populare fiind băile în lapte. Cu toate că un astfel de răsfăț pare tentant, din punct de vedere al costurilor nu este atât de tentant. În schimb, poți obține aceleași efecte de piele catifelată utilizând produse cosmetice cu Spirulina.

Aplicarea direct pe piele a acestui produs care este cunoscut în principal ca și un super aliment are efecte de îmbunătățire a sănătății și de conferire a unui aspect radiant asupra pielii datorită vitaminelor, acizilor grași, pigmenților și aminoacizilor pe care îi conține. Spirulina are efecte antiinflamatoare și promovează regenerarea celulelor, ceea ce duce la crearea unui aspect tânăr, luminos și sănătos a pielii.

Cosmetice cu Spirulina pentru piele întinerită - NaturaFresh - Mască de față cu spirulină

Recomandăm în special utilizarea pudrei de Spirulina pentru măști de față, însă acest tip de mască poate fi utilizată pentru orice altă parte a corpului. O rețetă simplă pentru mască de față:

  • o linguriță pudră Spirulina
  • aproximativ 3-4 linguri apă (apa nu trebuie să fie fierbinte)

Pasta obținută se întinde pe față (evitând zona pleoapelor), se lasă aproximativ 15 minute până se usucă. Se îndepărtează cu apă rece sau ușor călduță. După astfel de măști poți utiliza și creme pe bază de Spirulina disponibile în magazinele naturiste.

Cosmetice cu Spirulina pentru piele întinerită - NaturaFresh - Beneficiile măștii cu Spirulină

Cum te ajută masca de față pe bază de Spirulina?

Un efect de sanitizare a feței se datorează conținutului de zinc și seleniu din Spirulina care vor acționa sinergic cu vitamina E. Totodată, Spirulina mai conține numeroși pigmenți: beta-caroten, ficocianina, clorofila. Din acest motiv, măștile de față pe bază de Spirulina se recomandă și pentru tenurile acneice, iar elasticitatea și flexibilitatea pielii va fi conferită de acizii gamma linolenici, acizi care se regăsesc în microalgă.

Totodată, obținerea unui ten ferm, dar elastic cu ajutorul măștilor de față pe bază de Spirulina se datorează proprietăților antioxidante și purificatoare ale acesteia. Printr-un proces numit dermonutriție compușii existenți în Spirulina sunt eliberați și preluați de microcirculația existentă la nivelul dermei.

Pentru hidratarea pielii feței poți încerca și rețeta pentru mască de față cu Spirulina și ulei de cocos. Mai multe rețete de mască de față cu Spirulina poți găsi aici.

Se poate adăuga Spirulina în alte produse cosmetice?

Răspunsul este, da. Poți adăuga pudra de Spirulina în cremele pentru piele pe care le folosești în mod frecvent. Totodată, poți să îți creezi propriile cosmetice făcute în casă (rețete aici).