Beneficii Spirulina pentru glanda tiroida

Beneficii Spirulina pentru glanda tiroida - NaturaFresh - Smoothie cu spirulină

Spirulina platensis este o algă de dimensiuni microscopice, intrată recent în atenția cercetătorilor pentru beneficiile ei în sănătate și nutriție. Catalogată drept superaliment, ea are beneficii în tratamentul a numeroase boli, diete de slăbit, dar este și o sursă bogată de proteine vegetale și vitamine. Spirulina a fost folosită chiar și de astronauții NASA ca supliment alimentar! De ce este Spirulina bună în diete?

Top 5 beneficii Spirulina pentru glanda tiroidă

Spirulina: Sursă de Iod – Beneficii Hipotiroidism

Hipotiroidismul este o boală a glandei tiroide în care aceasta nu produce suficienți hormoni. Acești hormoni au funcții importante în reglarea metabolismului, de aceea o bună sănătate a tiroidei este esențială. O cauză a hipotiroidismului este lipsa de iod din alimentație. Deficitul de iod poate determina încetinirea glandei tiroide. O alimentație echilibrată poate preveni hipotiroidismul, iar spirulina, fiind o cianobacterie marină, conține peste 1000 micrograme de iod! Ea este potrivită și pentru dietele vegetariene, dietele vegane și rețete de post, sărace în iod datorită absenței peștelui.

Spirulina bogată în macronutrienți, proteine

Spirulina are un conținut ridicat în proteine, de aceea este considerată superaliment. Ea conține 18 din cei 22 de aminoacizi esențiali organismului, fiind un supliment alimentar important și în diete bazate pe plante și în rețete de post. Unele studii asociază hipotiroidismul cu o nevoie crescută de proteine în nutriție, deoarece dietele cu un nivel crescut de proteine accelerează metabolismul.

Spirulina și Seleniul

Un alt mineral esențial pentru activarea hormonilor tiroidieni este seleniul. Pentru ca hormonii să poată fi folosiți de către organism, aceștia trebuie în prealabil activați. Acest mineral are și efect antioxidant, protejând glanda tiroidă de oxidare din cauza moleculelor precum radicalii liberi. Spirulina este o sursă simplă și rapidă de seleniu, algele fiind surse bogate de minerale.

Spirulina, Sursă Vitamina B12 Vegan

Un alt nutrient important în hipotiroidism este un complex vitamina B, dintre care cea mai importantă este vitamina b12. Aceasta se găsește în carne și în pește, dar și în microalge marine! Spirulina este foarte bogată în vitamina B12, fiind o sursă de B12 potrivită rețetelor vegane și vegetariene. Mulți oameni care suferă de hipotiroidism sunt deficienți în B12, de aceea este important să ia un supliment alimentar.

Spirulina, beneficii ca antioxidant natural

Stresul oxidativ produce molecule mici, numite radicali liberi. Acestea oxidează organismul, în special glandele, putând fi foarte dăunătoare. Spirulina este un puternic antioxidant și antiinflamator natural, protejând glanda tiroidă și prevenind astfel afecțiunile acesteia. Datorită proprietăților sale antioxidante, alga poate fi introdusă în rețete de slăbit de tipul smoothie  sau în pastile de slăbit.

 

Spirulina poate fi considerată un superaliment datorită conținutului său foarte ridicat de proteine, minerale și vitamine. Pentru a vă proteja tiroida, spirulina prezintă numeroase beneficii ca supliment alimentar. Noi vă recomandăm produsele spirulina.bio pentru o menținerea sănătății tiroidei și o dietă echilibrată!

 

Referințe: