Răceala și gripa ne pot da peste cap planurile la 360 de grade, de aceea, prevenirea acestor afecțiuni este esențială.
Ai încercat să te gândești la alimentele pe care le consumi zi de zi ca la o armură anti-răceală și bacterii? Dieta și stilul de viața reprezintă un factor decisiv atunci când vine vorba despre prevenirea simptomelor gripei și răcelii, care, odată cu noul sezon, își fac apariția, mai ales atunci când sistemul imunitar este scăzut.

Sursa foto:
https://pixabay.com/photos/beverages-food-photography-juices-2914497/
Medicii specialiști susțin că, pentru a preveni răceala și gripa, este important să acordăm o atenție sporită dietei alimentare, iar respectarea câtorva reguli de alimentație, igiena ți odihna suficientă pot face fața asaltului de inamici ai sănătății. Apa din belșug, consumul de fructe proaspete, legume, lactate si uleiuri vegetale ii asigura organismului aportul necesar de minerale. Haide sa aflam care sunt alimentele care te tin departe de simptomele gripei si asigura-te ca ai in casa gama de alimente benefice imunitatii!
Table of Contents
Fructele proaspete și fructele deshidratate, inamicul virozelor de sezon
Portocalele, zmeura, kiwi sunt doar câteva dintre fructele ale căror fibre ajută la buna funcționare a tranzitului intestinal, înlocuiesc cu succes pofta de dulce și, cel mai important, conțin vitamina C, care are capacitatea de a lupta cu virozele. Vei reuși să stopezi dezvoltarea viruților, iar sistemul tău imunitar îți va mulțumi.
De altfel, fructele uscate sunt și ele bune pentru prevenirea și tratarea gripei și răcelei, acestea oferă aproape aceleași beneficii, deoarece au un conținut ridicat de antioxidanți, fibre și multe vitamine și minerale, necesare organismului. Vitamina A, care rămâne aproape în aceeași cantitate în fructele dezhidratate, sunt eficiente în prevenirea tratării răcelii și gripei, deoarece are un rol important în prevenirea în prevenirea infecțiilor. prin influențarea activității limfocitelor T și B. Cele mai indicate fructe uscate ce au un conținut mare de vitamina A sunt caisele, stafidele, curmalele, și merișoarele, mai mult, descoperă aici mai multe fructe deshidratate eco.
Polenul crud, un antibiotic natural cu proprietati antiseptice care protejeaza organismul împotriva bolilor virale
Dacă nu ești alergic la polen, îți recomandăm să integrezi acest super-aliment în alimentația zilnică, însă nu înainte de a consulta medicul de familie, care îți poate spune în ce doze il poti consuma. Datorita continutului de lactofermenti benefici florei intestinale, polenul crud sporeste absortia de vitamine si minerale si actioneaza impotrivta radicalilor liberi.

Sursa foto:
https://pixabay.com/photos/bee-pollen-pollen-natural-product-2549125/
Ceaiuri pentru răceală și gripă
Încă de mici știm că primul lucru pe care îl facem atunci când suntem răciți este să bem un ceai pentru a ameliora durerea, dar dacă vei consuma un ceai din plante, beneficiile acestuia vor fi mai numeroase, în continuare veți descoperi cele mai bune ceaiuri pentru prevenirea și tratarea gripei și răcelei:
- Ceaiul de ghimbir – antiinflamator puternic, are proprietăți energizante și întărește sistemul imun;
- Ceai de mentă – proprietăți antivirale și antibacteriene și calmează durerile musculare cauzate de răceală și gripă;
- Ceai de soc – proprietăți antivirale și antiinflamatorii și acceleeraă durata de vindecare;
- Ceai de tei – scade ferba și calmează durerile gâtului, are efect sedativ, de aceea se recomandă să fie consumat seara
Mai multe tipuri de ceai din plante, fructe și flori găsiți aici
Aromaterapie și uleiuri esențiale pentru răceală și gripă
Uleiurile esențiale sunt singurele produse din plante care au atât un efect fiziologic, cât și psihologic. Există studii care demonstrează faptul că anumiți compuși care se găsesc în respectivele uleiuri au proproietatea de a reduce simptomele provocate de răceală și gripă, mai mult, acestea pot și să reducă răspândirea acesteia.
Uleiurile esențiale pot fi folosite în starea lor naturală, în creme, dar cel mai adesea, acestea sunt folosite în aromaterapie, care este o tehnică de stimulare a organismului cu substanțe aromatice de origine vegetală, care poate avea efecte pozitive asupra sănătății corporale și mentale. Aromaterapie nu poate fi făcută doar cu ajutorul aparatelor special, dar și cu ajutorul altor căi, de exemplu, sub formă de băi sau inhalații. Mai mult, aromaterapia este folosită ca o terapie alternativă pentru îmbunătățirea imunității, iată care sunt cele mai bune uleiuri esențiale pentru prevenirea gripei și răcelei:
- Ulei esențial de lămîie – reglează respirația normală datorită faptului că curăță căile nazale;
- Ulei esențial de lavandă – combate stresul, durerile de cap și întărește sistemul imun;
- Ulei esențial de mentă – atenuează durerile de gât, sinuzita și tusea;
- Ulei esențial de cimbru – luptă împotriva infecțiilor respiratorii:
- Ulei esențial de mușețel – remediază simptomele cauzate de răceală și gripă;
Descoperă aici mai multe uleiuri esențiale și proprietățile acestora.
Iaurtul, sursa importanta de probiotice
Iaurtul natural reprezinta o sursa importanta de probiotice, este un aliat de nadejde al sistumului imunitar si favorizeaza digestia, prevenind, in acelasi timp, infectiile tractului urinar. In plus, contribuie la reducerea colesterolului si la stimularea sistemului nervos, datorita aportului de vitamine.
Usturoiul, extrem de eficient în prevenirea răcelilor
Include usturoriul in retetele pe care le prepari si, in acest fel, vei preveni complicatiile cauzate de raceli si viroze. In plus, mancarea va fi mult mai aromata si mai gustoasa, iar tu vei avea o arma puternica in lupta cu răceala și gripa.
Asadar, asigura-te ca ii asiguri organismului toate alimentele de care are nevoie pentru a sta departe de răceală și gripă si, nu in ultimul rand, hidrateaza-te cat mai mult. Apa ajuta la reglarea temperaturii corpului si la mentinerea functiilor organelor.
Folosiți usturoiul în prepararea bucatelor, așa va fi mai ușor de consumate, acesta poate fi folosit în forma sa naturală sau sub o altă formă și în diverse produse: Usturoi bucăți bio și Life Crackers cu usturoi si maghiran raw bio.
Superalimente pentru întărirea sistemului imunitar
Superalimentele sunt acele ingrediente ce oferă un maximum de beneficii nutriționale organismului. Aceste superalimente sunt bogate în vitamine, minerale, antioxidanți, proteine, fibre și grăsimi nesaturate. Superalimentele contribuie la crearea unui sistemun imunitar puternic, astfel, organismul devine rezistent la boli.
- Amla – întăresc sistemul imunitar și inima și ajută în cazul problemelor digestive;
- Ashwagandha – cunoscută din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale asupra sistemului imunitar și capacității antibacteriene;
- Camu Camu – alimentul cu cel mai ridicat conținut de vitamina C din lume, deoarece este foarte acru, acesta a fost transofrmat în pulbere;
- Cordyceps – depozitează peste 80 de fermenți, vitamine, minerale, și aminoacizi, acesta întărește sistemul imunitar și detoxifică organismul;
- Graviola – întăreșete sistemul imunitar și distruge anumite tipuri de celule canceroase;
- Lucuma – stimulează sistemul imunitar, reglează colesterolul și are efecte anti-imbatranire;
- Triphala – proprietăţi antibacteriene, antifungice, antiparazitice îmbunătățește sistemul imunitar;
Mai mult, pe blogul NaturaFresh ai pus la dispoziție și articolul 10 remedii naturiste pentru tuse. De asemenea, pe blog veți găsi mai mult articole despre nutriție, superalimente, aromaterapie și uleiuri esențiale, plante medicinale, cosmetice naturale și alte articole pe diverse subiecte.
Comenteaza